En kæmpe stor og vigtig nyhed for Karup Å og hele egnen.

Herning Kommune har i anlægsbudgettet for 2023 afsat midler til etableringen af Havørredens Hus.

Huset tænkes som samlingspunkt for alle, der ønsker at opleve Karup Å og naturen rundt om åen, eksempelvis lystfiskerforeninger, institutioner, skoler og andre der ønsker læring i og om naturen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er i anlægsbudgettet for 2023 blevet afsat 3 mill. til etablering af huset samt 250.000 kr. til drift af huset. Samtidig har Herning Kommune valgt at gøre egnsudviklingsprojektet Riverfisher permanent med kr. 250.000 hver år fremadrettet.

Karup Å Sammenslutningen er utroligt glade for Herning Kommunes klare udmelding. Hermed beviser Herning kommune endnu engang, at de vil det rekreative og prioriterer naturen og hermed også Karup Å.

En stor tak skal lyde til Søren Borg og Dann Ørskov Karlsen medlem af Herning Byråd for Venstre. Søren henvendte sig for 12 år siden til Dann, og sammen har de to, i tæt samarbejde med Lodsejerforeningen, KÅS og Riverfisher, vedholdende arbejdet for at få planerne om et samlingssted med Karup Å i centrum realiseret.

Samlet er det en kæmpe håndsrækning Herning Kommune har givet hele egnen. Med mulighed for at kunne iværksætte projektet tidligere end 2023, er vi allerede trådt i arbejdstøjet og ser frem til at få sat gang i realisering af projektet.

Vi vil løbende holde jer orienteret omkring projektets udvikling. Er der spørgsmål, så er alle velkomne til at kontakte mig på 22221115.

Knæk og Bræk

Tom Sørensen

Formand

Karup Å Sammenslutningen