Indberet fangst

For at kunne vurdere effekten af stop af udsætninger i Karup Å, er der er obligatorisk fangsrappotering for alle havørreder fanget i Karup Å. Alle fangster skal registreres senest 48 timer efter fangsten. Du skal indberette din fangst ved den forening du er medlem ved eller har købt dagkort til.

KÅS samarbejder med Fangstjournalen, der er udviklet af DTU Aqua. Fangstjournalen er et tilbud til lystfiskere, som vil gøre en forskel for fiskebestandene. Lystfiskere, som anvender Fangstjournalen til at registrere fisketure og fangster, bidrager til at skabe et bæredygtigt og bedre fiskeri i de vande hvor de fisker. Vi opfordrer derfor dig til at tilmelde sig Fangstjournalen og bruge den til at indtaste dine fangster.

Det smarte er, at hvis man bruger Fangstjournalen, så behøver man ikke indtaste fangsterne flere steder. Fangstjournalen sender automatisk dine indtastede fangster til både KÅS og den forening du under indtastningen angiver har fiskeretten på stykket. Du kan finde Fangstjournalen på fangstjournalen.dtu.dk, hvor du kan taste fisketure ind via computer. Du kan også vælge at bruge Fangstjournalens app, som udkom i en opdateret version i sommeren 2020. Anvender du appen får du desuden en række andre fordele (se her https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua). 

Når man opretter sin profil på Fangstjournalen og er logget ind, er det vigtigt, at man angiver den/de forening(er) man er medlem af. Det gør man under ”Min side/Personlige oplysninger”. Derved sikrer du at foreningen får nem adgang til dine relevante fangstdata. Bemærk at foreningerne i KÅS har obligatorisk fangstrapportering. Det betyder at alle dine fangster fra Karup Å, som er indrapporteret hos foreningen eller hos Fangstjournalen når frem til KÅS fangststatistik.

Vi håber selvfølgelig, at I vil bruge Fangstjournalen, og dermed støtte op om det gode formål med at sikre bedst mulige data til at sikre godt fiskeri i Karup Å i fremtiden. Skulle man opleve at Fangstjournalen er svær at komme i gang med eller har forslag til forbedringer, så skriv en e-mail til projektleder ved DTU Aqua, Christian Skov. DTU har desuden udviklet nogle små film hvor man får vist hvordan man kommer i gang med appen og hvordan man kan anvende de forskellige funktioner. Dem finder du her https://www.fiskepleje.dk/Raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua#Fangstjournal-dtu-app

Hvis du ikke ønsker at være bruger af Fangstjournalen, kan du blot som sædvanlig indtaste din fangst her på siden.