Fra udspring til udløb v. 2019

For 19. gang afviklede Karup Å Sammenslutningen den årlige fiskekonkurrence – “Fra udspring til udløb”. Formålet med fiskekonkurrencen var som altid, foruden at skabe sammenhold og godt kammeratskab foreningerne imellem, også at skaffe midler til vandplejen. Overskuddet går som altid ubeskåret til vandplejen i Karup Å.

Som altid var markedsføringen af årets største begivenhed i orden.

Hovedkoordinator for konkurrencen, Helge Jakobsen, formand for Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn, var igen i år i topform, og sammen med hele det store hold af frivillige hjælpere, var alt fra opstilling af scenen på Trevad Ørredpark til helstegt pattegris, bækløb, amerikansk lotteri, præmieoverrækkelse og meget mere, udført til UG. Fra Karup Å Sammenslutningen skal lyde et stort tak til Helge og alle de der har hjulpet ham. Ligeledes skal der lyde stor tak til hovedsponsor Go Fishing, øvrige sponsorer, deltagere og alle andre der har været med til at “Fra udspring til udløb” 2019 blev endnu en succesfuld konkurrence.

Helge Jakobsen har de sidste år være hovedkoordinator for “Fra udspring til Udløb”. På slaget 13.00 ringede Helge med klokken, og erklærede dette års konkurrence for afsluttet. Stort tak til Helge og de øvrige frivillige for endnu en god konkurrence.


Fra udspring til udløb har alle år været en stor succes, og også i år kan Karup Å Sammenslutningen se tilbage på en rigtig god konkurrence. Deltagerantallet var i år godt 270, og trods svære betingelser med megen regn – læs: rigtig megen regn – tordenvejr om natten, endnu mere regn, og hård vind samt drivende grøde på grund af kraftig stigning af vandstanden i åen, lykkedes det alligevel at fange flere fisk end gennemsnitligt. Hele 44 havørreder blev indvejet, og derforuden var der havørreder der blev genudsat. Det sammen med flere deltagere end sidste år, gør i sig selv version 2019 af “Fra udspring til udløb” til endnu en succesfuld konkurrence.

De 10 dygtige vindere af største indvejede fisk. Her foruden blev flere lystfiskere præmieret enten ved lodtrækning eller kåring.

Selve præmieoverrækkelsen var som altid trækplaster for rigtig mange mennesker. Igen i år stod Jesper Palm for at lede scene showet. Foruden præmieoverrækkelsen trækker salg af grill pølser, øl og vand og diverse lotteri som regel folk til Trevad Ørredpark, hvor konkurrencen som vanligt har base. I forbindelse med præmieoverrækkelsen holdt Karup Å Sammenslutningens formand Tom Sørensen en fin tale. Han takkede blandt andet alle der har bidraget til konkurrencen og roste de fremmødte lystfiskere for at trodse vejr og vind og levere det fangstmæssige flotte resultat. Til trods for at der ikke i år er kommet “kæmpe” fisk til indvejning, er antallet i sig selv imponerende. Vinderfisken blev en havørred på 69 cm og 4,68 fanget på flue af Gustav Setnik fra Ebeltoft indvejet kort tid før konkurrencens afslutning. For sin flotte fangst, blev han som sagt vinder af konkurrencen og dermed af præmien på blandt andet et gavekort på 10.000 kr. til Go Fishing.

Nogle af de mange fremmødte til præmieoverrækkelsen.

Et andet tilløbsstykke er den butik hovedsponsoren hvert år stiller op i Hallen på Trevad Ørredpark. I år havde Go Fishing også travlt i “butikken”. Det er også i “butikken” at Karup Å Sammenslutningen hvert år sælger de flasker whisky der ikke allerede er solgt på auktion. Overskuddet fra salget af whisky ender også ubeskåret i vandplejekassen.

Det store udvalg af grej besigtiges, og der blev pruttet om prisen på alt fra spinnere til stænger og hjul.

Også i version 2019 af “Fra udspring til udløb” blev Bækløbet afviklet. Flere hundrede små blå kugler med hvert deres nummer sendes af sted, og den kugle der når først frem til mål er vinderkuglen. En kugle for 50 kr. og 5 kugler for 200 giver mange mulige vindere, men som altid er der kun en der er heldig. I år var det køberen af kugle nr. 110.

Vinderkugle nr. 110 holdes frem så ingen kan være i tvivl.

Alle ser frem til næste års konkurrence, der samtidig bliver en helt særlig begivenhed idet det bliver konkurrence nr. 20. Lad os håbe, at dette jubilæumsår bliver om muligt endnu bedre end de foregående års konkurrencer, såvel hvad angår deltagere, fangster som festlig stemning.

Tak for jeres bidrag til “Fra udspring til udløb” version 2019, og til jer der ikke deltog, så skulle I måske overveje at være med næste år – alle deltagere er nemlig garanteret følgende:

2 dages fiskeri i det meste af Karup Å, masser af mulighed for socialt samvær med ligestillede, mulighed for at vinde præmier, være med til at sikre økonomi til at lave vandpleje for og meget meget mere. SÅ MØD OP OG DELTAG I 2020

Uden det store hold af frivillige ville det ikke fungere, hverken til dagligt eller under konkurrencen. Selv om der af og til var travlt, er der heldigvis også af og til tid til at side og hyggesnakke på tjansen 🙂