Nedstrøms Karup by, blev der i efteråret 1991, fundet en kæmpe af en havørred, som desværre var død. Det menes at fisken var død af udmattelse i bestræbelserne på at forsvare sit territorium overfor andre hanner.
Fisken blev fundet af to fiskere fra Herning Sportsfiskerforening (HSF) – men det var to fiskere fra Flyvestation Karups Sportsfiskerforening (FKS), som i sidste ende “reddede” fisken.
De tog fisken med sig og fik den fotograferet, for senere at hænge den op ved FKS hytte. Senere blev fisken hentet af to andre personer, som havde hørt om monster-fisken, og de syntes det var synd at fisken bare blev overladt til ræven og indleverede den derfor til røgning.
Heldigvis fik formændene for både FKS og HSF nys om fisken og reagerede hurtigt. De fik fat i fisken på røgeriet, hvor den allerede var frosset ned, og bragte den til Messen på Flyvestation Karup. Her blev den lagt i Messens store fryser, indtil man fandt ud af hvad der skulle ske med den.
Det lykkedes at få en aftale i stand med Århus Naturhistoriske Museum. Museet ville gerne have den prægtige fisk, så den kunne bevares for eftertiden. De ville lave en afstøbning af den i plastik og derefter placere den i en montre. Der blev indgået en aftale om, at hvis museet fik fisken, skulle HSF og FKS have en kopi magen til den museet lavede til sig selv.
Ingen havde på dette tidspunkt tænkt på, hvor stor denne montre ville blive, og det skulle hurtigt vise sig at det faktisk blev et problem at have fisken stående. Hverken FKS eller HSF havde mulighed for at have den stående og efter nogle år, hvor fisken vandrede i udlån mellem sportsfiskeforretninger, messer og receptioner, blev det besluttet at fisken skulle opbevares på det sted hvor mange af Karup Å havørrederne har deres vugge, nemlig Trevad Ørredpark. Her står fisken nu, hvor den kan beskues af lystfiskere og interesserede gæster.